Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: En av Sveriges mest icke miljövänliga och resursslösande kommuner

Annons

Ansvariga inom Mora kommun vill gärna att bygden ska framstå som miljö- och naturvänlig. Jag vill mena att sanningen är precis den omvända. Mora kommun är sannolikt en av Sveriges mest icke miljövänliga och resursslösande kommuner.

Det är löjeväckande och ofattbart att man, tillsammans med styrelsen för Vasaloppet, trots heltäckande barmark, flera plusgrader och obefintlig snötillgång framhärdar i att genomföra årets Vasalopp. Man kan fråga sig varför. Kan svaret verkligen vara något så patetiskt som prestige och pengar? Tyvärr är det nog så.

I ivern biter de ansvariga inte bara sig själva i svansen. Nej, man skyggar inte för vare sig oräkneliga kubikmeter giftigt utsläpp, skövlade vattendrag eller sönderkörd skogsmark. Detta har gått långt överstyr.

Går det inte att från högre instanser som till exempel naturvårdsverket få stopp på det oerhörda övergrepp på naturen och klimatet som ett genomförande av årets Vasalopp innebär. Idag skäms jag över att kalla mig för Morabo.

Ingela Smedborn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare