Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elever med funktionshinder ska känna sig bra bemötta i skolan

Annons

Idag, den 3 december, är det internationella funktionshinderdagen. De senaste åren har kunskapen kring funktionshinder utvecklats mycket, vilket har lett till att personer med funktionshinder får mer hjälp både i vardagen och i skolan. Ändå är det flera elever som upplever att de inte blir bemötta utifrån sina behov i skolan, vilket är någonting man verkligen kan förbättra.

SSU Falun tycker därför att lärare ska få mer utbildning kring funktionshinder, via kurser och utbildningar. Vi anser också att i lärarutbildning borde de ingår mer om hur man ska bemöta olika funktionshinder och kunskap kring dem. Vi i SSU Falun anser också att alla skolor ska lära ut om funktionshinder, för att elever ska få mer kunskap om funktionshinder.

Vi i SSU Falun anser att det är otroligt viktigt att elever, oavsett funktionshinder eller inte ska känna sig bra bemötta i skolan. För att alla elever ska kunna trivas och känna att skolan är en bra plats krävs det också att personer har förståelse för att alla är olika.

Vi ser idag att det tyvärr inte har kommit så långt, då de flesta som är hemmasittare har någon form av funktionshinder. Därför anser vi i SSU Falun att det är viktigt att lägga ner mer arbete på att skapa en trygg miljö för elever med funktionshinder i skolan.

Erika Frank

Ordförande i SSU Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare