Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Elden hade precis tagit sig

Alderängarna i Mora är ett naturskönt område som människor i alla åldrar uppskattar. Man njuter av djur och natur, umgås och grillar en och annan korv på anvisad plats. Slogboden ovanför vid älven brann olyckligtvis ner sommaren 2015, men det uppfördes en ny några år senare.

Lördagen den 2 maj klockan 16 passerade jag slogboden och gick ut på udden mot Dynggrav och då rykte det lite grann från eldstaden. En timme senare gick jag tillbaka och då hade elden precis tagit sig. Anledningen var att större vedträn fortfarande låg kvar som inte hade släckts ordentligt. Hade det blåst upp så skulle det tyvärr kunnat slutat som 2015.

Det blev tre vändor ner till älven för att hämta vatten med en plastpåse, innan det slocknade. Så nästa gång ni tänder en eld i naturen ha respekt för fysikens lagar och ta hellre det säkra för det osäkra.

Trevlig tur i fortsättningen!

Skogsmulle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare