Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Efter beslutet om nedläggning, varför så tyst till oss föräldrar?

Annons

Kommunfullmäktige beslutar om nedläggning av Djura skola den 8 april. Dagen efter besöker skolchefen skolan för att främst träffa barnen och svara på frågor. Ett fåtal föräldrar fanns på plats. (Här upplever vi att den blivande F-klassen glöms bort lite grann. 

Beslutet är fattat och ni har gått vidare med andra ärenden. Nu är det glömt. Nu tar vi nya tag.

Men för oss andra tog det inte slut där. Det är med en klump i magen man nu måste ta tag i de praktiska frågorna: ”Var ska mitt barn gå i skolan i höst?” ”Finns det fritids?” ”Hur ser mitt jobbschema ut i höst?” ”Har mormor tid att hämta?” Skolskjutsar, fritidsplatser och scheman ska planeras. Och från kommunen är det tyst. 

För att börja i rätt ände, så borde ett informationsbrev skickas ut till alla berörda vårdnadshavare. Skolan ska läggas ner, det här gäller, det här bör ni som föräldrar göra. Att hänvisa till rektor och personal på skolan att informera oss, muntligt på ett brukarråd – där för övrigt inte alla föräldrar kunde närvara – det räcker inte.

I denna speciella situation som råder, så blir det lätt ryktesspridning och missvisande fakta. Därför är det kommunens ansvar att nå ut till berörda föräldrar med rätt information. 

Anne-Marie Corrigox, förälder i Djura 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons