Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Diskusen blir utkastad

Diamond league är en av de största friidrottstävlingarna. Att välja bort grenar från den tävlingen är helt oacceptabelt. Att diskusen “som är i absolut världsnivå” tas bort är helt ofattbart.

Diskusen är en av de äldsta friidrottsgrenarna. Diskusens ursprung daterar ända tillbaka till antiken. Att ta bort en sån historisk gren utan vidare åtanke är inte bara respektlöst mot diskuskastare, utan även ett hån mot sporten.

Internationella friidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe säger att anledningen att diskusen blir borttagen är för att de vill ha en spännande tävling som går snabbare, och som tv är villig att sända. Jag anser att detta är endast ett sätt att tjäna pengar.

Diskusen är på sin högsta nivå och med atleter som presterar otroliga resultat, så finns det möjlighet för världsrekord. Beslutet om att ta bort diskus från Diamond league är varken logiskt eller schysst mot diskuskastare. Även de som finner nöje i att beskåda diskusen går miste om det, att bara ta bort en gren är inte okej.

Släggkungen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare