Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det måste handla om slumpen

Jag läste i tidningen att Ludvika kommunfullmäktige ska besluta om vägunderhållet för 2020. Kommunen ska satsa 12,8 miljoner på vägnätet och Fredriksbergs vägförening får 2,3 miljoner.

Det finns sju vägföreningar med stadsliknande miljöer – en av dessa får förbättrade vägar medan de sex övriga får noll och intet i förslaget. De vägföreningar som dragit nitlotten är Håksberg/Landforsen, Sörvik/Brunnsvik, Gonäs/Blötberget, Saxdalen, Sunnansjö, Grangärde och Nyhammar. De här vägföreningarna har det juridiska ansvaret för vägarna i sina byar och kommunen bidrar i bästa fall med bidrag till underhåll och skötsel.

Tekniska nämnden skrev redan 2009 att anslaget till enskilda vägar inte på långa vägar räcker till att sköta det enskilda vägnätet på ett acceptabelt sätt. Det finns ett behov av flera miljoner för att sätta det enskilda vägnätet i stånd så att trafiksäkerheten och framkomligheten uppnår en acceptabel nivå.

I dag heter tekniska nämnden samhällsbyggnadsnämnden och är den nämnd som lagt förslaget till kommunfullmäktige. Annat namn men samma inställning som tidigare med undantag för Fredriksberg. Att nu nämndens ordförande är bosatt i just Fredriksberg kommer knappast som en glad överraskning eftersom han lagt förslaget själv. Det rör sig, får jag förmoda, om slumpen.

Undrande Sunnansjö-bo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare