Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det här är feminism för mig

Vad är feminism egentligen?

För mig är feminism jämställdhet mellan kvinnor och män, att alla ska vara lika värda. Jag tycker att det är jättebra att det finns de som vill ha jämställdhet i landet, men det finns ju också de som jag tycker går över gränsen.

Det är dom som hatar alla män.

Bara för att det finns män som är våldtäktsmän behöver inte det betyda att varenda man är en som våldtar.

Det skiljer sig i löner mellan män och kvinnor fortfarande. Män tjänar mer.

Men förklaringen brukar vara att män jobbar på arbetsplatser med farligare saker och kvinnor brukar oftast jobba på ett kontor, där det inte kan hända lika farliga saker som på en arbetsplats exempelvis maskiner eller att nånting rasar över dem.

Därför tjänar männen mer än vad kvinnor gör.

Men nu idag börjar fler kvinnor söka såna jobb och det tycker jag är bra, så att det blir lite mer blandat. Men det finns ju såklart också kvinnor som tjänar mer än vissa män.

Jag tycker att det borde bara fler kvinnor än bara några få som tjänar mer än män. Men, som sagt, det beror ju på vad man jobbar med.

Jag tycker tillexempel att den som jobbar på ett sjukhus (kvinna eller man) ska tjäna det dubbla mot vad den gör idag, för de gör ett så stort jobb för mänskligheten just nu under den här pandemin.

Jag tycker att det ska vara samma rättigheter och skyldigheter för alla människor, oavsett kön. Det kallar jag för feminism!

Fundersam 17-åring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare