Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det går inte att få tillräckligt bra ljud i kyrkan

Skattebetalare vill att Dalasinfoniettan ska spela i en kyrka som konsertplats istället för att satsa på ett konserthus. Skattebetalare menar väl men jag kan tyvärr inte hålla med.

Problemet med att konserter hålls i en kyrka är att man inte får en tillräckligt bra ljud. Det finns ett eko som i samband med en konsert i en kyrka. Det blir inte bra, speciellt när man vill höra ackustiska ljud under en konsert med exempelvis Dalasinfoniettan.

Det är därför bra att man satsar på att bygga en ordentlig konserthall som anpassas till de krav som behövs för att genomföra konserter.

När det gäller den konstnärliga delen av Dalhalla, har Dalhalla Opera helt enkelt inte klarat av de ekonomiska kostnaderna för sina föreställningar. Biljettpriserna till Dalhalla Opera har alltid varit för låga.

Andreas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare