Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns säkert stora besparingar att hämta i Borlänge stadshus

Jag funderar mycket på hur Borlänge styrs och hanteras politiskt. Just nu pågår helt vansinniga besparingar i skolan som direkt påverkar barnen, ungdomarna och personalen. Borlänge brottas med en låg måluppfyllelse, låg andel utbildade lärare och bristfälliga lokaler. Då rimmar det så illa att göra just den här omfattande besparing som pågår.

I min värld så börjar man i andra änden. Titta över de funktioner som ligger längre bort än från skola och barnomsorg. Hr-avdelning, kommunikationsavdelning, kommunala bolag, lokaler, utvecklare och andra funktioner som måste dra sitt strå till stacken och det finns säkert en hel del att hämta i besparingshänseende i stadshuset lokaler.

Sen behöver politiken titta på hur andra kommuner har slimmat sina politiska nämnder.  Borlänge har 65 företrädare i kommunfullmäktige, ett antal kommunalråd, avlönade nämndsordföranden osv. Nu är det dags att lära av andra kommuner och städa både uppifrån och från rätt håll. Annars går det åt pipsvängen för Borlänges unga!

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare