Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det får inte vara för sent att stoppa det idiotiska beslutet i Mora

Jag har med intresse följt alla artiklar och insändare om det i mångas mening tokiga beslutet att dra trafiken genom vackra Mora. Det är klart att Trafikverket inte har något intresse av att Mora ska vara vackert för dess invånare och besökare. Förbifarten, istället för genomfarten, kostar säkert mer och det är pengar som verkar vara det viktigaste för myndigheten. Det är inte Trafikverket utan Moras beslutsfattare som ska värna om denna viktiga fråga.

Jag håller också med signaturen "M.T." beträffande det konstiga resonemanget kring andelen lokal trafik. Om det är ett antal procentenheter fler trafikanter som bor och verkar i Mora har mindre betydelse så länge tung trafik tvingas passera genom centrala Mora. Dessutom är det många som tar den här vägen på väg till fjällen. Vilken ort vill ha genomfartsleder och långtradare rakt igenom en historisk och vacker miljö? I Hulån har man till och med gjort en påkostad led för att slippa trafik mellan de röda husen.

Ni som styr i kommunen måste ställa upp för Mora. Det får inte vara för sent eftersom att beslutet är helt idiotiskt. Stoppa det nu innan ni gräver sönder ännu mer! Moras geografiska placering mellan vatten är inte gjort för att en stor del av marken ska utgöras av en genomfartsled. För framtiden och miljön – stå upp mot Trafikverket!

Carina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare