Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är inte slut på det positiva

Vid det här laget känner alla till vad som pågår omkring oss angående det spridda viruset. Ordet corona har används hur många gånger som helst den sista tiden. Ordet har nästan blivit som en utnött svordom, det har blivit det mest uttalade ordet någonsin. Ändå saknar det ordet glädje, trygghet, hopp och tillit, det som vi mest behöver.

Nu känns det som om det är dags att gå vidare att vi slutar använda ett sådant destruktivt ord. Nu måste det bort ur vår vokabulär.

Vi vanliga människor, isolerade, utkastade till ensamhet, fråntaget den värdefulla gemenskapen med släkt och vänner, fyllda med frågetecken och rädsla. Nu måste vi förmedla det positiva budskapet sånt vi kan glädjas åt, vara tacksamma och förnöjsamma, inge hopp och tro på vad framtiden kommer att ge. Sprid ett budskap med glädje, som tar bort rädsla och ängslan.

Det är inte slut på det positiva, låt oss inte luras, det finns en framtid. Använd din fantasi, den är din och du kan fortfarande drömma. Gör det bästa du kan av situationen. Eller gör som Niklas Strömstedt uppmanar i sin sång: ”Tänd ett ljus och låt det brinna, Låt aldrig hoppet försvinna, Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen”.

Använd ord som ger hopp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare