Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Det är inte i glesbygden alla nya apotek har öppnat...

Annons

Replik till Ulf Berg och Carina Källström om apoteket i Särna. Ja, det är orimligt att de boende i Särna och Idre plötsligt ska få 80 kilometer längre till närmaste apotek, medan Stockholmare, och även Avestabor, har flera apotek att vända sig till inom någon/några kilometer från sitt hem. Men det är de facto konsekvensen av den avreglering av apoteksväsendet moderaterna drev igenom 2009! Det är ju liksom inte i glesbygden alla nya apotek har öppnat...

Marknadens lagar är nämligen obarmhärtiga. Är marknaden för liten eller för ojämn (turistsäsongerna är inte alltid att lita på…) så är lönsamheten hotad, och då lägger man ner. Det är elementär marknadslogik.

Men då menar Ulf Berg och Carina Källström (själv bosatt i Älvdalens kommun) att ”staten” ska gripa in. Marknaden ska alltså få vinstmaximera utan ansvar för glesbygden, medan ”staten" förväntas ta ansvar för att hela Sverige ska kunna leva (speciellt om regeringen är S-ledd och styr med en M/KD-budget…). Det är moderat glesbygdspolitik!

Lennart Sohlberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons