Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Det är ert fel att Prästgärdet blir dyrare och försenat

 
Byggandet av Prästgärdet
Visa alla artiklar

Tennysons Nyårsklockan.

Dikten skrevs 1894 och har lästs sedan 1895 i radio och tv. Om man ger sig tid att lyssna på orden i dikten så kan man konstatera att den är lika aktuell i dag som den var när den skrevs.

Man kan önska att alla hade lyssnat på orden tänkt på innebörden och tagit till sig, då skulle världen sett helt annorlunda ut. Vi borde ha stannat upp i nyårsfirandet och lyssnat. Många har säkert gjort det, men uppenbarligen inte alla.

Det borde inte vara så, att man som enskild person i en demokrati skall hävda sin rätt att bestämma över en demokratiskt vald majoritet – i synnerhet när det gäller en så angelägen sak som att skapa en modern och ändamålsenlig vård av gamla vårdbehövande och en bra praktisk arbetsplats för vårdpersonalen.

Naturligtvis har man rätt att överklaga beslut, man skall då ha en saklig grund för det. Med det menas inte någon simpel egoistisk fråga, som att ens utsikt eventuellt blir något beskuren.

Nej, de som överklagat har haft många år på sig att ta till sig diktens innehåll och tänkt efter, har jag verkligen skäl till att överklaga?

Jag tycker inte det.

Med alla dessa överklaganden och fördröjningar har ni dels bidragit till en fördröjning av det särskilda boendet med cirka ett år, ni har fördyrat det med minst en miljon.

Ni har uppenbarligen ingen vetskap eller kunskap hur äldrevården skall fungera. Jag träffade en M-politiker här om dagen, han frågade mig varför vi socialdemokrater ville ha SÄBO i närheten av innerstan?

”De är ju sängliggande och varken kan eller behöver komma ut", sa han.

Det kan man misstänka är grunden för överklagan och för att de vill förlägga vården ute vid Skönvik, så långt från innerstan som möjligt.

Jag har hela tiden vi kämpat för placeringen på Prästgärdet, förstått att det från er inte finns någon känsla för åldringar, för deras vård. Det är faktiskt så att många som får vård på SÄBO kan komma ut, med hjälp av anhöriga eller vänner och de lever upp och blir piggare, därmed blir de inga tunga vårdpatienter.

All vetenskap visar på det.

Jag har en stilla undran, om ni skålade för det nya året, och gladdes åt all fördyring och fördröjning, som ni ställt till med?

/Dan Ericson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare