Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Desperat pappa vädjar om hjälp – "Socialtjänsten stjälper mer än de hjälper"

Min sambo hamnade i drogmissbruk. Jag tvingades ta min 10 månader gamla son och packa oss därifrån. Vi står nu utan boende och Socialtjänsten hjälper oss inte överhuvudtaget. Jag har gjort allt för att uppfylla deras kriterier men nekas hjälp med boende. Min sambo däremot får hyra och får sin el betald. Hon bor fortfarande kvar i lägenheten trots att hon vägrar lämna urinprover.

Vi är dessutom under utredning av Socialtjänsten då jag och min son tvingas gå på möten på grund av min dåvarande sambo. Fyra månader har gått och vi står fortfarande utan boende. Får det gå till på det här viset? Att jag och min son blir drabbade på grund av hennes missbruk? Att hon får bättre hjälp än oss?

Jag är pappaledig och kan inte börja jobba då jag är ensamstående. Jag kan inte ha min son på dagis eftersom att vi inte har något boende. Vi blir ständigt nekade hjälp. Vad gör man i en sådan här situation? Desperat försöker jag ständigt, dag efter dag, att få hjälp men jag blir ständigt nekad.

Socialtjänsten säger att de utgår från barnens perspektiv och behov. Hur kan man inte under några som helst omständigheter få hjälp med en bostad i en sådan situation som den vi befinner oss i?

Jag vill bara att min son ska känna trygghet när jag lägger honom på kvällarna i sin egen spjälsäng, i en egen miljö med sina egna gosedjur och leksaker runt omkring sig. Nu sover han istället i en resesäng i olika miljöer då vi hela tiden tvingas flytta runt.

Hur skaffar jag den tryggheten åt honom när vi ständigt blir motarbetade av en myndighet som Socialtjänsten? Ska inte Socialtjänsten hjälpa människor som befinner sig i akuta situationer? Ur mitt perspektiv stjälper de mer än hjälper.

Desperat Pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare