Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Den mörka kalla vintern är över – men sedan kommer sanningens ansikte fram

En kall och mörk vinter är äntligen över. Du ser hur solen kikar in genom fönstret och lägger sig över frukostbordet. Det ryker från din kaffekopp och du dricker det hett. Du hör hur fågelsången kvittrar och hur livsglädjen sakta kommer tillbaka. Kanske slår på Ulf Lundell och lyssnar på Tranorna Kommer och känner vårens värme emot ansiktet. Men sen kommer sanningens ansikte fram när du ska gå till affären och köpa lite nybakt bröd. För då kommer dödsmissilerna från himlen – de så kallade fiskmåsarna som gör livet på Hagalund mer till en krigszon än en fin vår.

Så från tidig sommar till sen höst lever man med ett konstant hot över huvudet – bokstavligen över huvudet. Men då kanske man tänker att man rör sig bort från stan till den fina älven och ska kolla hur blommorna och naturen än en gång kommer till liv. Men där finns de med, fast inte fiskmåsar, där har vi en grågås som har slagit läger och anfaller för att visa vem som bestämmer. Det är ett krig där måsarna och gässen inte tar hänsyn till gammal eller ung när de ska visa vem som bestämmer.

Så snälla Borlänge kommun hjälp oss bli av med dessa mördarfåglar låt mig få lyssna på Ulf Lundell och gå ut och möta solens värme utan att bli anfallen av dessa fåglar. Så innan de får sin avkomma till barn – snälla hitta ett nytt hem till dem.

Greven på Hagalund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare