Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dela parkeringen mellan personal och föräldrar

Annons

Det har byggts en gång- och cykelbana efter Vallvägen i Hosjö, vilket gör att lämning och hämtning av barn måste göras från andra sidan gatan. Personalen har gått miste om alla parkeringsplatser som tidigare fanns.

Det finns dock 12–13 platser, men de står tomma hela dagarna eftersom parkeringstiden på dessa blivit 20 minuter. Nu måste personalen parkera vid Hosjö Backe, som dessutom har smalnats av på grund av cykelbanan. Jag träffade en kommunalt anställd utanför Vallen som verkade vara väl insatt. Hon sa att parkeringen är en "Allmän parkering" och eftersom det inte finns affärer i närheten behöver inte parkeringstiden vara längre än 20 minuter, och att personalen får stå där.

Hon sa också att det var den som ägde Vallen som ska se till att det finns parkeringsplatser till personalen. Och vem är det? Jo, Falu kommun, fast en annan avdelning.

Dela parkeringen mellan personal och föräldrar. Föräldrarna kan säkert stå en stund på gatan vid lämning, om det behövs. Om våra skattepengar används på det här viset förstår man varför de aldrig räcker. Nog vore det bättre om ni på kommunen samarbetade istället, och inte var såna paragrafryttare.

PS. Blir det någon snöröjning på nya cykelvägen?

Elna Paulsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare