Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: De odödliga

Jag är själv i riskgruppen, 70 år med hjärtsvikt och diabetes. För mig är det viktigt att följa de råd och regler som gäller, och så även att motionera dagligen. Jag går min runda runt de vackra vattnen här i Mora.

Att möta äldre personer är inga problem för alla verkar förstå detta med att hålla avstånd. Vi hälsar och pratar lite på avstånd. Men problemen blir uppenbara när det kommer yngre personer och barnfamiljer. Då plötsligt kan man ha fyra–fem personer runt sig utan möjlighet att hålla avstånd. Man står där nästan omringad och med barn som nästan står på ens fötter och drar och sliter i ens byxben.

Det verkar som dessa grupper, de yngre, tror att de är odödliga och inte behöver följa de råd som gäller. Ett annat problem är cyklister som kommer farande på vägarna där också gående ska rymmas. Det blir omöjligt för mig som riskgrupp att hålla avstånd och jag får dagligen cyklistsvett och spott över mig.

De odödliga behöver inte ta hänsyn. Ändå är ju faktum detta att även yngre smittas och smittar även om det är vi äldre som ofta blir sjukast och dör. Men nota bene, till alla er odödliga: även ni kan smittas – även ni smittar.

Visa hänsyn och följ de råd som gäller, håll avstånd och träng er inte på oss äldre som i varje situation försöker följa råden och hålla avstånd.

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare