Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: De 41 i kommunalfullmäktige Mora

Lyssnar som alltid på sändningen i radio från Mora Kommunfullmäktiges sammanträde den 16 december och blir förskräckt, som vanligt. Det är fyra–fem personer av dessa 41 som yttrar sig, som framför idéer och förslag och som anför protester mot förslag. Allt medan de andra sitter tysta som möss. De sitter och väntar på att få rösta förstås för då mumlar de fram ett "ja" eller ett "nej".

Det horribla är att dessa ja- eller nej-sägare inte behöver motivera sitt val. Det borde vara ett krav att de i alla fall reste sig upp och sa "Jag, Sven Lind, röstar ja för att..." eller "Jag, Sven Lind, röstar nej för att jag inte har någon egen åsikt utan gör som partipiskan säger."

I dessa viktiga beslut borde detta vara krav att om man röstar så ska man motivera sitt val. Röstar man bara som partipiskan säger så kunde man lika väl ha dresserade papegojor där. Och det är där vi är idag, tyvärr.

Och demokrati? 28–13 i en fråga som drabbar 2000 hyresgäster. Om dessa tillfrågades så skulle de säga "nej" och med all säkerhet kunna motivera detta "nej".

Vi är så många hyresgäster som nu känner ovisshet och otrygghet i vårt boende här i Mora Kommun och jag tror nästan att ni med berått mod ville detta.

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare