Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför bör invånarna rösta nej till vindkraftprojektet Ripfjället

 
Vindkraft på Ripfjället
Visa alla artiklar

Den ideella lokala vindkraftsorganisationen Nej till vindkraft på Ripfjället slår i en högaktuell broschyr sakligt fast att “Ripfjället är bara början!” Precis som organisationen framhåller är tyska wpd:s planer på att anlägga 30 vindkraftverk bara inkörsporten till en exploatering som tillsammans med andra kraftbolag på sikt kan omfatta hela 276 stora vindkraftverk. En industriell exploatering av vindkraft i Malung-Sälens kommun som saknar motstycke!

Genom allmosor ska medborgarna smörjas till att säga ja i folkomröstningen. Naturen som exploateras har inget värde för de styrande. Det handlar om “Business as usual!”

Är det då brist på el i Sverige? Nej, inte alls! 2019 blev året då Sverige nettoexporterade mer el än någonsin, exporten uppgick till hela 25,8 miljarder kWh = 25,8 TWh. Ökningen var jämfört med föregående år 50 procent, enligt TT (SvD, 31 december 2019).

Energiminister Anders Ygeman har vid flera tillfällen i år i riksdagen framhållit, att det inte råder någon elbrist i Sverige.

Röstberättigade medborgare i Malung-Sälens kommun bör rösta Nej i folkomröstningen, så att det blir ett klart avslag för vindkraftprojektet Ripfjället! Att rösta för alternativet avstår gynnar bara Ja-sägarna.

Then Swänska Argus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare