Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Dags ta nya tag med LOV – alliansen vann ju valet i Älvdalen 2018, eller?

Annons

Vid förra valet förlorade vi borgerliga majoriteten i Älvdalens kommun vilket ledde till att en en del förslag nedröstades. Nu sitter vi i majoritet och ska naturligtvis  gräva upp de förslag som gick i graven. Ett förslag som arbetades med länge och genomgripande under min tid som ordförande i socialnämnden var LOV-lagen som innebar valfrihet att anlita andra än kommunens hemtjänst, alltså konkurrensutsätta områden som innebär hälsovård och socialtjänster.  Vi i Centerpartiet var överens om detta då men efter regimskiftet bestämde vi inte längre så då blev förslaget nedröstat av sossarna och Miljöpartiet.  LOV-lagen kan också innebära kostnadsvinster i det uppkomna stora kommunala underskott som tidigare regim åsamkat kommunen.

Nu är tiden kommen att fortsätta arbetet med LOV:en igen, nu när vi har fått tillbaka majoriteten – för det har vi väl?  Vi ska väl inte svika våra intentioner gentemot väljarna?

För övrigt är det helt klart vi förlorar röster till SD när vi inte ens vill försöka hålla ihop alliansen som vi arbetat tillsammans med i  fyra år, möjligheten fanns ju. I nästa val kommer resultatet!

 

Roland Dahlström

(centerpartist med mycket litet c)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons