Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags för Sverige att bygga ihop landet och diskutera en Svexit

Att det finns tokiga konsulter som kan föreslå vad som helst för att tjäna pengar är allmänt känt. Det kan vara allt från att sluta med centrala lager för sjukvården så att de får gå i stabsläge när det är slut på gummihandskar till att posten säljs ut så att vi svenskar få ta över danska skulder och bara har två postbilar på landet som kör och förorenar samtidigt som konsulterna säger att man sparar pengar på att Agda 87 i Norrland ska ta sparksstöttingen 3 kilometer för att hämta sin post.

Vi borde ha tjänstemän politiker som tänker lite längre än vad näsan är lång! Vardagslivet i Sverige har blivit fattigare och vård- och omhändertagande av såväl barn som äldre har blivit sämre. Sveriges allra flesta kommuner har ont om pengar. Detta bäddar för att fler idiotkonsulter ska hyras in. Samtidigt betalar vi enorma summor till EU och nu, med den senaste uppgörelsen, görs framtida generationer skuldsatta för att pengar ska betalas ut till länder som har misskött sin ekonomi och ofta även demokrati.

Vi har, på grund av konsulter och icke-kritiska politiker och tjänstemän, börjat bygga en fullständigt idiotisk så kallad snabbjärnväg mellan några överhettade städer i södra Sverige – ett negativt projekt som miljökonsulten i regeringen, det vill säga Miljöpartiet, har lurat på en svag regering under rubriken "ett miljövänligt projekt". Men projektet är egentligen motsatsen! För enorma summor ska hastigheten höjas med endast 100 km i timmen när det redan finns moderna lösningar som till exempel magnetbanor i luften som gör att vi dessutom slipper dödsfall med obevakade järnvägsövergångar och 5000 döda däggdjur per år på nuvarande markbanor.

Istället för att bygga säkra och riktiga höghastighetståg som kan gå i 650 kilometer i timmen, som kan binda ihop Sverige, som är mer miljövänliga och mer långsiktiga så satsar man på urgamla och farliga tekniker på marknivå. Rösta upp de befintliga markförlagda järnvägarna till X2000-standard så att vi slipper olika återkommande förseningar på grund av tekniska fel som bygger på dåligt underhåll och satsa sedan på riktiga höghastighetståg. Först basunderhåll av det vi har – sedan långsiktigt finansierade höghastighetståg.

Höj blicken! Till och med Burma satsar mer på att bygga ihop landet än vad Sverige gör. Och istället för att bygga ihop landet ska vi bidra till försörjningen av länder som misskött sig i det allt för dyra EU. 

Stefan Fuchs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare