Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags för studenter att sätta ner foten

Vi studenter förstår att det är väldigt svårt att ta beslut om studenten då det är avrådan om att vara mer än 50 personer på ett ställe. Vi har full förståelse för detta dilemma men vi känner att det är dags att sätta ner foten. Alla grundskolor i hela Sverige hålls öppna där det finns olika årskurser med flera klasser i de olika årskurserna. Definitivt mer än 50 personer är i korridorer, matsalar och så vidare.

Men inte nog med detta, restauranger är öppna där det under helgerna vistas mycket mer än 50 personer. Så varför, varför ska det vara så mycket begärt att samlas alla studenter under en enda dag för att få fira att vi tagit oss genom tolv års skolgång?

När det kommer till flaken finns det extremt många alternativ. För det första är man på flaket med sin klass, som man ändå kommer fira studentvecka med. Vi vet att det handlar om de människor som samlas för att kolla på flaken, men även här finns en lösning. Vi kan åka längre sträckor så att människor står mer utspritt. Dessa människor är även utomhus där smittrisken inte är lika stor som inomhus. Dessa åskådare får ta sitt eget ansvar om de är i riskgruppen eller känner sig hängiga, då får dom stanna hemma helt enkelt. Vi ska inte behöva straffas för att det finns en risk att åskådarna inte tar sitt ansvar.

När det kommer till utspringet så kan man argumentera med samma argument. Detta sker utomhus där smittrisken inte är så stor och man får som åskådare ta sitt ansvar. Man springer ju ut klassvis.

Ek17j

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare