Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags för politiskt ansvar

Allt fler politiker argumenterar nu för att vi alla har ett gemensamt ansvar för att vårt samhälle misslyckats med beredskapen på en rad områden. Det stämmer för visst har gemene man ett ansvar för att rösta fram rätt politiker. Det är dock uppenbart att politiker och politiskt tillsatta tjänstemän har det absolut största ansvaret för de olika former av neddragningar som gjorts så att vi nu står med byxorna neddragna.

Nu straffas pensionärerna (osökt hur hårt) genom att pensionerna är knutna till BNP. Den hårt arbetande sjukvårdspersonalen straffas eftersom aktieutdelningen från en rad bolag som bidrar till deras pensioner stoppas då inga utdelningar tillåts. Detta drabbar även pensionsfonderna till de löntagare som nu kanske har permitterats. De egna företagarna drabbas även de oerhört hårt genom denna åtgärd. Dessutom riskerar bolagen även uppköp av utländska intressenter genom att de får så stora kassor att de blir uppköpskandidater.

En kategori påverkas inte alls och det är de ansvariga. Att åtgärda missförhållandet vore kanske att från och med nästa års beskattning låta alla politiker och politiskt tillsatta tjänstemän betala in en liten politisk extraskatt på skillnaden mellan den högsta kommunalskatten (för närvarande Doroteas 35,15) och sin egen kommunalskatt så skulle ett incitament för att utjämna skillnaderna mellan stad och land finnas. Även EU-politiker och retroaktiva i tio år efter eget uppdrag kan med fördel omfattas av skatteförmånen.

Besviken pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare