Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att tänka till och agera

Jag kan inte släppa den hemska tanken med att bygga nytt och centrera skola mellan två hårt belastade vägar mitt i Mora.

Föräldrar, närstående till alla barn som skall vistas där, är det så Ni, vi vill att barnen skall tillbringa dagarna i en miljö som är mycket hälsovådlig, alla utsläpp från fordon, risker med trafik i närområde.

Nu är barnens miljö det viktigaste vi har att tänka på. Deras hälsa och framtid är det viktigaste, inte vad politiker känner sig tvingade att göra. Våra valda politiker har ju ett stort ansvar gentemot alla kommuninnevånare. Ta det ansvaret innan det är för sent!

Varför lägga stora summor på EN skola, när det går jättebra att renovera upp och eventuellt bygga ut de skolor som redan finns. Mindre enheter är mycket bättre för våra barn, det har erfarenhet och forskning visat. Ingen stordrift i utbildningen.

Det här är ett så viktigt ställningstagande och beslut att kommuninnevånarna kan begära en omröstning! Går det att rösta angående vindkraftverk så går det att rösta och göra sin stämma hörd. Dax för protest! Det har varit tyst alltför länge.

Dax att tänka till och agera

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare