Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att se över socialförvaltningen i Borlänge

Kommunen behöver verkligen ta en allvarlig titt på hur deras socialförvaltning bedrivs. Under flera månader har jag gång på gång blivit bemött av oprofessionellt bemötande. Socialsekreterare som inte tar till sig informationen som tilldelas dem och sätter sig själva i centrum och är mer intresserad i vad de själva anser än vad man själv tycker.

Jag har av flera socialsekreterare fått nedvärderande bemötande och känt vid ett flertal tillfällen när jag vart in på socialstyrelsen hemsida och läst socialtjänstlagen att det inte riktigt så de jobbar.

Tre överklaganden och en JO-anmälan senare sitter jag i den sitsen att de inte ens har betalat ut pengar för att undvika nöd på fem dagar – trots återkommande samtal till socialförvaltningen och chefen över socialsekreterarna är det ingen som återkopplar.

Jag har alltid skött mina åtaganden och uppfyllt kraven för att få försörjningsstöd men som individ och i den beroendeställning man har till dem så anser jag att man är rättslös. Överklagar man ett beslut tar det månader i handläggningstid hos socialnämden och en JO-anmälan ändrar inga beslut utan dom ger ett kritiskt uttalande.

Sedan tänker jag på alla andra som också sitter i en liknande sits och kanske inte orkar överklaga eller stå upp för sig. För det kan ju knappast bara vara jag som blivit bemött så här i Borlänge. Därför vill jag belysa det här ämnet och se att den frågan blir uppmärksammad så det sker en förändrig.

Benita Säfström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare