Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Dags att omvärdera beslutet

Borde inte Region Dalarna och kollektivtrafiknämnden omvärdera sitt beslut nu om att införa en straffavgift på oss pendlare på 500 kronor med SJ-tågen?

De skyller på att kollektivtrafiken behöver spara pengar, men det problemet måste väl redan vara löst? Kollektivtrafiknämnden har gjort en polisanmälan och kommer att kräva tillbaka de 50–100 miljonerna som felaktigt betalats ut. Regionen kommer att få välfärdspengar från riksdagen och regionen har fått en skattereduktion.

Av alla skattebetalare som betalar skatt till kollektivtrafiken är det kanske är 10 procent som nyttjar den, var tar de andra 90 procenten vägen? Har ni råd att betala en årslön till en avgående VD så borde ni prioritera oss skattebetalare istället för hans lön.

De skyller på att de går i linje med övriga landet vad gäller kollektivtrafiken, Dalarna har en av dom högsta avgifterna på kollektivtrafiken, Gävleborg har en extra avgift på 200 kronor för att åka på SJ-tågen. Med det tillägget så kostar deras månadsbiljett lika mycket som vår månadsbiljett kostar – innan avgifter på 500 kronor läggs på.

Sofia Jarl är en av de som röstat för ett införande av avgiften. Som Centerpartist borde hon vara en av dom som står på oss landsbygdsinvånares sida. Att det för oss pendlare blir billigare att samåka i bil istället för att ta tåget och betala den extra avgiften går helt emot Centerpartiet ideologi och klimat- och miljöpolicy.

Katarina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare