Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Centerkvinnorna: sexualbrott ska utredas och förövare dömas – därför vill vi införa sexualbrottsenheter inom polisen

Annons

Vi har sagt det förut och vi säger det igen - tjejer äger rätten till sin egen kropp!

Kvinnor och tjejer utsätts för sexualbrott i hemmet, på jobbet, på festivaler. Fler anmäler, men låg straffskala och knappa resurser gör att förundersökningar läggs ner.

Centerkvinnorna vill därför införa sexualbrottsenheter inom polisen. Sexualbrott ska inte läggas på hög eller glömmas bort, de ska utredas och förövare ska dömas. I höstens metoo-rörelse blev en tystnadskultur synlig. Många har ryckt på axlarna och förövare har förflyttats uppåt i organisationshierarkin i stället för att sparkas.

Det måste bli enklare att avskeda en person som trakasserat sin kollega. Hederskulturen växer sig starkare och omöjliggör för många kvinnor och flickor ett självbestämmande liv.

Under sommarmånaderna antas problemet med barn som förs utomlands för att giftas bort öka. Barn ska inte vara gifta! Vi vill därför se ett införande av en ”Forced Marriage Unit” var syfte är att få hem de barn som fört ut ur landet för att giftas bort.

Sommaren är här med allt vad det innebär, låt det bli en sommar där tjejer äger rätten till sin egen kropp.

Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna

Christina Lundgren ordförande Husby-Hedemora Centerkvinnor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare