Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: C i Säter: Det är viktigare att kunna bosätta sig i kommundelen än att tomma lokaler bibehålls

Håkan Gustâv ifrågasätter i en debattartikel Centerpartiets ställningstagande i frågan om sockenstugan i Stora Skedvi.

Ett medborgarförslag har föreslagit att den gamla fullmäktigesalen bibehålls i väntan på en eventuell framtida etablering istället för att den byggs om till bostäder som nu planeras. Ja, Centerpartiet anser att det är viktigare att unga och gamla som söker bostad i Stora Skedvi kan bosätta sig i kommundelen än att tomma lokaler bibehålls.

Det finns idag ingen skarp förfrågan från någon intressent att hyra den aktuella lokalen. Däremot finns ett stort antal personer i säterbostäders kö som söker bostad i kommundelen. Ett ökat invånarantal kommer att ha stor betydelse för befintlig handel och service i Stora Skedvi betydligt större betydelse än en tom före detta fullmäktigesal.  På vilket sätt är det vänsterpolitik Håkan Gustâv? Vari ligger liberalismen i att lokaler ska stå tomma i väntan på eventuella framtida etableringar?

Hans Johansson

Ordförande Centerpartiet, vice ordförande kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel