Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg gärna men förstör inte unika Dammyra!

Svar: Ronny Beyer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Borlänge, försvarar det planerade bostadsbygget i Skräddarbacken.

Som boende i närheten av Dammyran ser jag dagligen hur stranden fylls av badande barnfamiljer, barn, tonåringar och vuxna. Många yngre och äldre barn kommer ensamma cyklande eller gående till sjön för att bada. Varma sommardagar badas det sent in på kvällarna.

Det som är så unikt med denna badplats är lugnet, närheten till skogen och den rena miljön. I dessa tider när miljön dessutom är en het fråga världen över ställer jag mig mycket frågande till bostadsprojektet.

Att förlänga Skräddarbacksvägen förbi sjön innebär för det första ett vägbygge under flera år med den miljöpåverkan det innebär. För det andra innebär det en enorm mängd byggtrafik som dagligen kommer passera sjön och de badande. När bostadsområdet sedan är klart kommer alla boende att dagligen med sina bilar passera sjön med utsläpp av avgaser som sprider sig över sjön och i naturen runt omkring.

Den badplats som finns idag kommer att förändras avsevärt för de gästande vid stranden. Jag vänder mig inte mot det planerade bostadsbygget. Jag önskar bara att ni i nämnden ser över andra alternativ till väg som inte kommer att förstöra den fina badplats som finns idag och som faktiskt nämns som en av Borlänges bästa badplatser på internet.

Jag tror att om politikerna har viljan så kommer man se att det finns säkrare, miljövänligare och billigare alternativ.

Åsa Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare