Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bryr ni er inte om klimatet, Falupolitiker?

Vi befinner oss i en pandemi men också i rådande klimatkris. Något som ställer stora krav på omställning av våra samhällen, transport- och levnadsvanor. Tyvärr märker jag ett väldigt litet engagemang i dessa frågor från våra kommunpolitiker i Falun.

Frågor som diskuteras livligt är nytt regemente, asfaltsbana, kulturhus och såklart den eviga frågan om ökad tillgänglighet och framkomlighet för stadens bilburna. Senast i debatten om Korsnäsvägen, där utredningen ska utföras under förutsättning att fyrfilig väg ska bevaras.

I en artikel i FK den 4/1 säger Mats Dahlberg (M) att det ska undersökas om ”det finns skäl att klämma in ett snabbare cykelstråk”, vilket såklart är positivt. Men borde inte åtgärderna vara kraftfullare än så?

Ingen kan ha undgått FN:s besked om att vi behöver halvera de globala växthusgasutsläppen till år 2030 för att klara 1,5-gradersmålet. Jag skulle vilja ställa en öppen fråga till kommunens politiker, om ni tar detta mål på allvar och hur ni arbetar för att minska klimatkrisen?

Jag skulle också vilja citera Mats Dahlberg (M) som i samma artikel klargör att det är politikens roll att tala om för tjänstemännen vad de ska göra. Ansvaret ligger på er. Medborgarna och den yngre generationen kräver att ni tar det ansvaret.

Falubo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare