Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bostäder för äldre

Noterar att Kopparstaden bygger 78 nya lägenheter i Surbrunnshagen. Inte ett ord om tryggt boende för oss äldre. Har kommunen via Kopparstaden helt glömt bort oss som vill byta bostad och flytta in i ett tryggt boende.

Det finns idag 600–700 som direkt skulle kunna flytta in i ett sådant boende. Då skulle det dessutom blir 30–40 villor till salu. Boendeformen ska kunna variera mellan hyresrätt, kooperativ hyresrätt eller bostadsrätt. Många tycker idag att kooperativ lösning är det som gäller som nummer ett. Fördelarna är att man med en insats kan påverka hyresnivån. Det finns idag vissa privata bostadsbolag som börjar fundera i ovanstående. Bra.

Men varför är inte kommunens bostadsbolag ledande i denna fråga? Bygger man tryggt boende för äldre får man dessutom statliga bidrag. När det gäller bostäder för oss äldre så ser vi gärna att det finns tillgång till affär, apotek, vårdcentral och strövområde. En bra plats för ett perfekt tryggt boende är på Norra Järnvägsgatan.

Jag ber ansvariga i kommunen och även privata bostads- och markägare att ta bostadsfrågan för oss äldre på allvar. Vi är många som behöver en tryggt boende.

SN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare