Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Blir det algblomning även denna sommar i Nässjön?

Jag undrar varför inte någon verksamhet startar för att få vår fina Nässjön, Djurås i badskick till sommarn. En lokal algblomningsexpert har tillsammans med mig i höstas varit till kommunens miljökontor och redogjort hur man kan göra.

Hans mångåriga erfarenhet av liknande projekt är ganska enkla. Han säger att en pump suger upp bottenvatten och en pump trycker ner ytvatten nästan till botten och skapar på detta sätt rotation. Den pumpslang som trycker ner vatten ska på djupt vatten förses med slangar som går både söder och norrut i sjön.

Den senaste informationen miljökontoret gick ut med är 11 november 2019 och jag och många runt sjön väntar på aktivitet. Vidare har vi en otäck vak som varit öppen nästan hela vintern. Den har skapat en fara att vara på sjön för fiske och skridskoåkning.

Sjön är en av de sju prioriterade i kommunen, visa det nu också!

Ola Granath

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare