Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bilen behövs för att åka till tävlingarna

Det behövs ingen bil i Falun för att följa Skidspelen. Men det behövs bil för att åka till tävlingarna. Tyvärr satsar inte arrangörerna på miljövänliga resor till tävlingarna.

Dalatrafik, Tåg i Bergslagen och SJ visar heller inget intresse för att besökarna ska kunna resa klimatsmart till Lugnet nu till helgen.

Organisationen Dalabanans intressenter, bestående av kommuner och regioner, bryr sig heller inte om de möjligheter som tävlingarna ger för att fler ska ta tåget. Man kräver pengar till utbyggnad av järnvägen men tänker inte på att järnvägen måste användas.

Tänk om man satsat på rabatterade evenemangsbiljetter, som gällt från hemorten till Lugnet och man satt in bussar mellan resecentrum och Lugnet. De som tar bilen till tävlingarna ska inte ha dåligt samvete för miljöbelastningen.

Jan-Åke Bosell

Idégruppen Vi Resenärer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare