Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Beklämmande hur oppositionen uttrycker sig

 
Byggandet av Prästgärdet
Visa alla artiklar

När ledande oppositionspolitiker i Säter upprepar saker många gånger så verkar de själva tro på det.

Säters kommun har inte och vi betonar inte fått några viten eller skadeståndskrav på sig på grund de många överklaganden som inkommit.

Vi har hela tiden hållit oss till de lov vi har för att bygga vårt nya moderna äldreboende på Prästgärdet. När ett lov har återtagits har vi precis som man ska stoppat arbetet.

Att människor i byggets närhet har synpunkter på och överklagar demokratiskt tagna beslut är deras rättighet men detta innebär inte att Säters kommun per automatik har gjort något fel.

Men när politiker i opposition som har full insyn i ärendet fortsätter att påstå att vi kommer att få böta flera miljoner för att vi inte stoppat bygget när det inkommit överklagande är förvånansvärt. Ännu mer beklämmande är att man påstår att vi borde gjort som de säger gällande att fortsätta bygga eller stoppa bygget.

I den grupp som har beslutat i alla dessa frågor sitter nämligen en moderat och vi har varit totalt eniga i alla beslut som tagits i denna grupp.

Vi i majoriteten vill bara att vårt äldreboende som är det största byggnadsprojekt Säters kommun har startat ska bli klart.

Vi behöver detta för att förbättra för våra äldre som bor på våra boenden. Vi behöver detta för att förbättra arbetsmiljön för vår anställda på vårt boende. Vi som jobbar politiskt i Säter har fått förtroendet av väljarna att utveckla kommunen. Det tar vi i den styrande majoriteten på stort allvar. Vi vill att man stolt ska kunna säga att vi bor och verkar i en kommun där vi har framtidstro.

/Mats Nilsson, Socialdemokraterna

Hans Johansson, Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare