Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bättre uppmuntra forskning än angripa Classic car och svensk transportsektor

Svar: Det är inte Classic Car eller transportsektorn i Sverige som förstör klimatet! Kina står idag för en tredjedel av alla utsläpp av växthusgaser i världen, vilket är mer än USA och Europa tillsammans. En av orsakerna är Kinas användning av kol för att producera elenergi. China Electricity Council (CEC), som representerar Kinas kraftindustri, har frågat landets myndigheter om tillstånd att bygga mellan 300 och 500 kolkraftverk till år 2030.

I Sverige har vår elproduktion låga utsläpp av växthusgaser tack vare att vår elproduktion i huvudsak består av vattenkraft och kärnkraft.

Istället för att angripa Classic Car och transportsektorn i Sverige är det bättre att kräva effektiva politiska åtgärder som att satsa mycket mer på forskning och utveckling för att se till att priset på grön energi faller rejält och att grön energi blir billigare än fossila bränslen, först då kommer vi tillrätta med utsläppen av växthusgaser.

Mr Q

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare