Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bättre fokusera på vadet än huret

Annons

Läser i Södran att Säter har svårt att nå målen beträffande fiber till hushållen. Det kanske inte är så underligt då man verkar ha en så undermålig omvärldsbevakning att man inte har koll på att det finns något som heter "trådlös fiber" i närområdet.

Jag bor ganska centralt i Säter och familjen har sedan en tid fiber genom luften. Detta fungerar alldeles utmärkt. Installationskostnaden är minimal jämfört med de hutlösa priser som övriga aktörer avkräver sina kunder. Installationen tog mindre än 45 minuter från det att installatörerna klev innanför dörren till vi var uppkopplade och klara, och, det behövs ingen parabol på taket.

Vi har en liten 25 gånger 25 centimeter stor platta som sitter monterad på balkongen. Som grädde på moset har vi nu minskat familjens tv- och nätkostnader med cirka 30 procent och, vi har fri surf. Det är kanske bättre att fokusera på att hushållen får bredband än att man fokuserar på att det ska vara via grävd fiber.

Och vill kommunen spara pengar bör man nog kolla i de områden som omnämns i artikeln innan man påbörjar en dyr grävning. Ser man masterna på Bispberg kan man få bredband genom luften. Skulle man inte se masterna men någon granne gör det går det att länka signalerna.

Bosse Pettersson, Säter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare