Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bättre färdriktning!

Jag vill komplettera mina tankar i insändaren Vart är vi på väg?

Flera gånger på P1 den 6 maj pratades det om oron för ökade cancerfall i brist på tid för kontroller. Jag kan inte förstå varför vi aldrig blir upplysta om hur vår kropp fungerar. Vet inte läkare hur kosten påverkar vårt pH värde och hur kroppen biologiskt reagerar? Vi har i decennier pratat om den yttre miljön – många åtgärder måste vidtas och att det är bråttom. Varför pratas det aldrig om varje människas inre miljö? Information om detta är lika bråttom!

I en sur miljö trivs svampar, virus och parasiter. Där uppstår många av de sjukdomar vi inte vill ha. En felaktig kost bidrar till en sur miljö. Visste du att ett glas kolsyrat vatten orsakar en syra som måste elimineras med cirka 30 glas vanligt vatten? Ännu värre med läsk. Varför tillför vi socker i degen? Jo, för att den ska jäsa! Socker är mumma för svamparna! Konsekvenserna kan vi räkna ut.

Benskörhet går oroväckande ner i åldrarna. Det äskas pengar för mer forskning.

Men – våra kroppar är smarta. Många ungdomars dåliga kost med snabbmat, chips, läsk mm skapar en sur miljö i kroppen. I min sura gräsmatta trivs svampar. Jag skaffar kalk och kalkar. Vår kropp är intelligent och hämtar kalk från benstommen för att balansera surheten. Det värsta är att ungdomars ”benbank” byggs upp i tonåren.

Kunskapen berör alla men våra ungdomar främst. Det ska ju ta hand om oss när vi blir gamla!

Vi måste skaffa oss kunskap om hur våra kroppar fungerar. pH-stickor borde finnas på varje apoteks främsta hylla! För vi vill väl alla hålla oss friska och det vill väl också vårt samhälle? Vinsterna kan vi alla räkna ut.

Solweig Lundin

Hedemora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare