Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bara så att alla vet vad vi slåss mot

Annons

Igår stod det en pappa i en reception på fjället och pratar med personalen med ett nöjt leende. Detta trots alla förmaningar som kablas ut via tv och sociala medier angåend covid-19.

"Barnen var hostiga så de skickades hem från förskolan och jag och min fru var ombedda att arbeta hemifrån så då åkte vi till Sälen på semester med hela familjen".

Om cirka 25000 människor från starkt smittade områden rör sig till samma område under påsk och smittar cirka 2000 säsongsarbetare på plats i Sälen.

Alla kanske inte insjuknar eller får symtom men är potentiella smittbärare och slutar sina arbeten veckan efter påsk då liftarna stänger. Då beger de sig hemåt till sina familjer över hela Sverige och träffar minst tio personer vardera innan någon insjuknar. Det är då cirka 20000 personer som berörs av spridningen och nu är potentiella smittbärare som i sin tur träffar tio... Nu går det fort! Tar man då även med Åre, Idre med flera ställen i beräkningen så förstår ni omfattningen på det hela.

Nu har man med garanti fått smittan i Stockholm och storstäderna att sprida sig snabbt över hela Sverige och det för att anläggningarna själva inte tar sitt ansvar och stänger och signalerar – kom inte hit!

Har man beräknat de här konsekvenserna utöver alla turister på plats?

Alla föräldrar som har sina ungdomar på arbete i fjällen. Plocka hem era nära och sätt dem i karantän hemma två veckor nu innan allt sätter igång i påsk!

Öppet – till vilket pris?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare