Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bara de som döljer något är mot kameraövervakning – det funkar ju bra i 08-land

Jag har alltid undrat varför det är ett sådant motstånd mot kameraövervakning och mot att upprätta ett allmänt DNA-register! De som nu motsätter sig detta, vad har dem att dölja?

Att ha kameraövervakning i parker, gränder och centrala stan för att förhindra våldsbrott, våldtäkter och inbrott - vad kan det vara som är så farligt med det? Det funkar ju i 08-land, där har de 5000 kameror i tunnelbanesystemet för övervakning.

Nej, öppna ett allmänt DNA-register som polisen kan söka i då till exempel brottets straffvärde är över sex månader, på det viset skulle man kunna få tag på många engångsförbrytare som kanske inte gör några fler grova brott men som väl även dem borde straffas?  Jag kommer att vara en av de första i kön för att lämna DNA till ett sådant register - eftersom jag inte har något att dölja.

Och vad gäller kamerabevakning - upp med kameror i varje gathörn! Skulle detta hindra en våldtäkt så är det värt det och återigen - jag har inget att dölja, så jag frågar vad döljer dem som inte vill ha kameraövervakning?

 Fundersam

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare