Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Badkiosken som försvann - skärpning Mora kommun!

Annons

Tingsnäsbadet i Mora har i flera år varit en livlig badplats och en trevlig samlingsplats sommartid. Nu har tyvärr den trevliga familjen som arrenderade och drev badkiosken lagt ned. Där är nu stängt och öde. Den trevliga samlingsplatsen där vi som dagligen promenerar runt stränderna i Mora har kunnat sitta ned och köpt en kopp kaffe med dopp och pratat med andra människor kommer att saknas.

Badlivet har varit intensivt och badplasten mestadels fylld till bredden. Familjen som har skött kiosken har alltid varit trevliga och kiosken har varit väldigt välskött. Där kunde man köpa kaffe, som sagt, men även glass och våfflor. Man kunde även få en portion mat värmd i mikron.

Under många år har vi tagit kiosken för given - att den skulle fortsätta finnas - men detta år har familjen gett upp. Vad jag förstår beror det på att kommunen gjort det omöjligt att driva kiosken - något som ju är typiskt för Mora kommun. Så fort en driftig och trevlig person vill lägga tid och energi på att göra något som är trevligt och uppskattat av många motverkas det.

Om det stämmer att den populära badkiosken och den trevliga familjen som drev den tvingades sluta på grund av alla krokben som kommunen lade ut är det skrämmande. Vi Morabor vill ha badkiosken tillbaka och vi vill att badplatsen ska leva så gott som den har gjort under de år som familjen drev kiosken.

Mora Kommun - skärpning nu!

Sven Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare