Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att vara vegan är det självklara valet

Lika litet som man kan få en rökare att sluta blossa, lika lite kan man få en köttätare att bli vegetarian men jag vill ändå berätta hur jag tänkt.

Jag blev inte vegan för att jag skulle bli friskare eller må bättre. Jag blev det för att jag ville kunna se de älskade djuren i ögonen och inte betrakta dom som mat. Jag blev det för att jag vet hur man behandlar djuren i våra köttfabriker. Jag blev det för att jag inte vill äta senor, muskler, brosk och tarmar. Min mat blev också godare när senor, brosk, muskler och tarmar försvann från stekpannan.

I sinnet mår jag oerhört mycket bättre som vegan än som köttätare. Jag får inte längre dåligt samvete när jag ser en ko med kalv för jag ska i alla fall inte äta opp dom. Jag vet också att jag dragit mitt strå till stacken för att inte göda djurfabrikerna där djuren står så tätt att de inte kan röra sig och i sin egen avföring och där slakten är den enda befrielsen. Att vara köttätare är att inte se och att inte vilja se verkligheten och att inte vilja göra någonting åt den. Menyn behöver inte bestå av senor, brosk, muskler, tarmar och blod.

Sven Oskar Herbert Lind

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel