Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att skylla på framkomlighet är att göra det lätt för sig - Falu centrum bör präglas av stadens historia!

Att residensstaden Falun, som dessutom har världsarvsstatus, är en stad som invånarna skäms för att visa sina besökare är något som tydligen har undgått stadens politiker. Har inte de styrande någon känsla för sin stad?

Vilket syfte tjänar en målad matta på Stora torget eller ytterligare en uteservering? Vad har de med Faluns historiska arv att göra? Det finns så mycket i Faluns historia att i stället lyfta fram och visa upp.

Att tro att butiksdöden bara beror på framkomlighet för bilar är att göra det lätt för sig. Om miljön är trivsam, vacker och välskött så kommer människor att handla, fika och trivas.

Om Falun ska bli det smultronställe som det en gång var behövs de små unika butikerna med varor som inte de stora kedjorna har och för det krävs hyror som butikerna kan betala. En välkomnande stad har små kaffeställen och grönytor för vila och avkoppling.

Utveckla det som är unikt för Falun och bygg på stadens historia med anor från 1600-talet!

Ubbe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare