Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att ge bidrag till en verksamhet som går på knäna är kanske inte optimalt

Det har kommit kritik mot Mora kommun och Socialnämnden angående avslaget att ge Mora Kvinnojour ytterligare anslag av 100000 kronor. För ett par veckor sen då det stod klart för mig att jouren ska lägga ner på grund av detta tog jag kontakt med jouren i syfte att höra om och hur jag kunde bidra. Jag har flera års volontärarbete i olika jourer, via telefon och genom fysisk kontakt.

Vid samtalet framkom att inom jouren är fem jourkvinnor aktiva med fyra kommuner som upptagningsområde. De hade behövt vara minst dubbelt så många och de har under flera år försökt få fler kvinnor att engagera sig utan att lyckas. Kvinnan jag talade med hade varit verksam i 20 år och jag är övertygad om att jourkvinnorna gjort ett gott arbete efter bästa förmåga. Men att arbeta med dessa problem sliter.

Man strävar vidare och sliter därmed ut sig själv när man inte ser någon tillströmning av nya krafter. Utan att riktigt se vad det gör med en själv.  Citat – ”vi hade kanske orkat ett år till om vi fått bidraget” – slut citat. Det uttalandet säger ganska mycket.

Jag vet inte hur diskussionen gått i Socialnämnden angående beslutet att avslå bidraget. Men alla politiskt tillsatta har ett ansvar att tillse att de medel man beviljar används optimalt. Att ge bidrag till en verksamhet som går på knäna är kanske inte optimalt, inte heller ansvarsfullt mot människor som är i färd med att slita ut sig själva.

Helen Ekstam

Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare