Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att få vattentid i Maserhallens bassäng är rena lotteriet

Annons

Apropå Maserhallens tillgänglighet: I mitten av april var det en artikel i BT om skolelever i Borlänge som inte klarade av simproven i årskurs 6. Brist på tid i vattnet var en av orsakerna.

Som före detta simmare och numer motionssimmare i några decennier, konstaterar jag att hela simdelen är ett enda moment 22, där olika grupper ställs mot varandra. Tävlingssimmare,  thriatleter, dykare, skolelever, motionssimmare, handikappade, olika invandrargrupper med mera. Alla har för lite tid.

Maserhallen byggdes 1965 och var bra då. Borlänge växer så det knakar på alla fronter, inte minst befolkningsmässigt. Vi har stora ungdomskullar som ska lära sig simma. De senaste åren har renoveringarna varit många och man tappar intäkter, för att folk tröttnat på att gå dit när det inte finns plats i bassängen. Det är rena lotteriet om det finns plats i vattnet att simma eller bara bada.

Ett badhus har inte ett evigt liv. De utsätts för stora påfrestningar, framförallt av fukt. Flera städer väljer att riva sina badhus som är byggda på sexti- och tidigt sjuttiotal och bygga nytt efter dagens teknologi, det blir billigare så.

Avesta har gjort så och nästa på tur är Falun, som bygger två nya 25-metersbassänger och en undervisningsbassäng, med byggstart i höst. Den nya delen som nu byggs bakom befintlig bassäng är enligt uppgifter jag fått en ren överföring från Tunets verksamhet och är en varmvattenbassäng vikt för föreningar. Det är givetvis bra för dessa grupper.

Faktum kvarstår: 25:an är för liten. Sorry. 

Motionssimmare som vill väl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare