Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att det blir långbänk i viktiga frågor i Gagnef är inte att gå framåt

Har tagit del av dagens artikel i tidningarna. Det är onekligen en intressant situation som har uppstått i Gagnef efter valet. Frågan är nu hur det kommer att lösas. Vid kommunfullmäktigesammanträdet den 15 oktober måste man välja ett presidium. Hur blir sammansättningen av ett sådant? Då måste ju en majoritet vara klar. Centern har i sin valpropaganda talat om en ny ledning för Gagnef, hur blir det nu? Det verkar närmast förvirrat.

När det sedan redogörs för den "gamla" kommunstyrelsens förslag om byggnation av skola/förskola i Bäsna, byggande av förskola i Dala-Floda och ombyggnad av "nya" kommunförrådet vid Täktberget, så säger Fredrik Jarl att han inte vill spekulera i vad som händer vid fullmäktigebehandlingen av dessa ärenden och att "vi måste agera klokt och långsiktigt och bättre förankra så här stora satsningar".De föreslagna satsningarna har diskuterats i både budgetberedning och kommunstyrelsen i ett och ett halvt år. Föräldrar har skrivit medborgarförslag om behovet av nya förskolelokaler i Bäsna och Dala-Floda och personalen har uttryckt behov av nya lokaler. Ombyggnaden av nya förrådet vid Täktberget är en förutsättning för att kunna riva gamla förrådet och bygga bostäder på den fastigheten eftersom även behovet av nya bostäder är stort. 

Ska det nu bli samma långbänk i för kommunen viktiga frågor som i tidigare mandatperioder med centermajoritet?

Det är inte att gå framåt!Ann-Gret Olsson

Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare