Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att bedriva undervisning kräver nya arbetssätt

I mars förändrades villkoren för alla människor i Sverige. Handtvätt och social distans blev ord på allas läppar. Uppmaningar att arbeta hemifrån sköljde över oss. För många blev detta en början på en ny vardag, att hitta former för att kunna utföra sitt arbete hemifrån. För andra blev den nya vardagen dubbelt intensiv. Vi har fått många berättelser inifrån vården och de som arbetar inom vården har uppmärksammats och hyllats, med rätta, ni gör ett otroligt viktigt arbete!

Men även för en annan grupp har den nya vardagen blivit annorlunda. Personal inom pedagogisk verksamhet fortsätter sina arbeten ”som vanligt”. Kan man tro. Men att bedriva undervisning med färre elever i grupperna, med förväntningar på sig att ordna uppgifter till elever som är hemma med symtom, kräver nya arbetssätt som snabbt måste uppfinnas. För lärare i gymnasieskolan är vardagen än mer förändrad. Den 18 mars gick gymnasieskolan över till fjärrundervisning. För lärarna innebär det att inte längre kunna möta sina elever fysiskt. Att digitalt förväntas genomföra undervisning, skapa bedömningsbara underlag för betygssättning och att på distans motivera eleverna att hålla i kräver enormt mycket av lärarna.

Vi vill uppmärksamma alla fantastiska pedagoger som i detta svåra läge håller i och håller ut. Utbildning är bland det viktigaste vi har och det kommer bli ännu tydligare i spåren av Corona. Så du som arbetar inom pedagogisk verksamhet. Glöm inte att Du är otroligt viktig. Tack för Din instats!

Samtliga rektorer och skolchefer i Mora kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare