Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Återöppna Slöjdgården, flytta Café fyren eller riv Hamnkiosken!

Jag läser att båtklubben vill ha kontor i den s.k. Hamnkiosken i Smedjebacken som inte varit öppen på ett par år och att resten av huset planeras bli butik för hantverk och souvenirer. Det är förstås roligt att båtklubben växer och är villig att ta på sig driften av en ökad caférörelse utöver den nuvarande serveringen ”Fyren” i hamnkontorets gamla lokaler med ryggstödslösa träbänkar i uteserveringen på den grusbelagda bilparkeringen.

För ungefär ett år sedan upphörde försäljningen av hemslöjd i den trevliga och ”inbodda” kommunägda Slöjdgården strax ovanför hamnen på grund av att konsthantverkarna inte längre hade råd med hyran med de minskade intäkter som pandemin orsakat. Nu hyser Slöjdgården en motorförening. Hamnkiosken, fönsterlös och otrivsam, försöker förgäves se ut som en timmerstuga i en miljö för övrigt bebyggd med genuina gamla hus. Det finns ett bra förslag till ombyggnad som Tekniska kontoret upprättade för några år sedan, men det har bedömts som alltför dyrt att genomföra.

Återöppna Slöjdgården som hantverkscenter, stäng den trista serveringen på P-platsen och låt den flytta till Hamnkiosken som åtminstone ligger bland grönska och har en veranda. Motorklubben kan säkert få lokaler någon annanstans än mitt i köpingens turistcentrum. Om inget annat hjälper så riv den missanpassade Hamnkiosken!

Jan Axel Nordlander

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips