Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Asfaltbanorna igen!

Det har blivit uppenbart att de asfaltbanor som är under utförande i den vackra Lugnet-terrängen har upprört många. Inslag i såväl dagspressen som i lokalradion har visat på dels tveksamheter i lämpligheten av ingreppen som i handläggning av ärendet, inklusive den politiska och därmed demokratiska förankringen.

I mitten av maj sedan skrev jag min första insändare om detta och samma helg spred jag även ett brev till berörda instanser där jag föreslog att man skulle ändra sträckningen. Detta är i skrivande stund (31/5) inte försent då schaktarbetena inte nåt upp till den översta sträckningen förbi fårhagen. Inom entreprenadverksamhet finns verktyget Äta (ändrings- och tilläggsarbeten) som mycket väl kan användas utan att man bryter kontrakt med utföraren.

Det är utmärkt att Lugnetområdet används för olika typer av (ej motorburen) sport- och fritidsverksamhet och att folk rör på sig. Det går att samsas i de flesta fall, men man måste ha lite större fantasi än de haft, de som planerat den orimligt breda asfaltsbanan.

Klas W

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare