Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Årets bortförklaring - skärpning och börja spela bättre IK Brage

Jag måste precis ha läst årets bortförklaring av en idrotts-förlust. Uttalandet av Mattias Liljestrand om att förberedelserna inför premiärmatchen inte varit bra och att man tränat på Dalarnas sämsta gräsplan dryper av brist självkritik.

Välavlönade spelare ska klara av att spela på alla underlag och skyller inte på planer eller liknande vid förlust. Morbyvallen är dessutom i gott skick – jag var där senast igår och såg en match. Herr Liljestrand borde, på sin fritid när han tränat färdigt, åka runt och kolla in alla planer som finns i länet. Då kommer han nog att upptäcka ett och annat och kanske inse att han nog har tränat på ett rätt bra underlag trots allt. Och om nu planen var så dålig – varför fortsatte man att träna där flera dagar?

Kontentan av detta: Världsklass på bortförklaringar och skärpning IK Brage! Att sabla ner personer som arbetar med denna plan och kanske andra planer som Liljestrand inte tycker är tillräckligt bra är rent av bedrövligt. Skärpning och börja spela bättre fotboll istället så löser sig nog allt.

Tidningsläsare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare