Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Är det värt att ta risken när alternativ finns till nuvarande Dammyran-plan

 
Nya bostäder vid Dammyran
Visa alla artiklar

Jag skrev till Jan Bohman för några veckor sedan och ställde två frågor ang. trafiksäkerheten avseende Borlänge kommuns planerade Dammyranprojekt. Men tyvärr fick jag inget svar. Jag skickade även påminnelse, men även det utan någon respons. Jag antar att Bohman har mycket att göra. Samtidigt har jag också förstått att varken han eller kommunen har varit särskilt duktiga på att besvara andra som under många månader har ställt frågor till dem. Med dessa förutsättningar i bagaget så ställer jag dessa två frågor öppet här till Jan Bohman.

Jan, kan vi enas om att om förlängningen av Skräddarbacksvägen byggs i enlighet med detaljplanerna 233 och 264, så kommer alla gående och cyklande barn att bli tvungna att behöva korsa denna nya bilväg när de tar sig till och från Dammyran?

Och om vi kan enas om att alla dessa barn kommer bli tvungna att behöva korsa förlängningen av Skräddarbacksvägen när de tar sig till och från Dammyran, kan vi då också enas om att denna passage kommer innebära att risken för allvarliga trafikolyckor för alla dessa barn ökar jämfört med om det skulle byggas en viadukt som barnen kan passera under alternativt att förlängningen av Skräddarbacksvägen inte byggs alls?

Jag antar att svaren enbart kan bli "ja" på bägge frågorna, annars önskar jag att du förklarar hur du tänker. Och om svaren är "ja" då ser du att barnen kommer utsättas för större trafiksäkerhetsrisker om bilvägen byggs så som kommunen förespråkar. Är det värt att ta den risken?

Linnea Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare